Bærekraftig produktutvikling med Domain-Driven Design



Kursarrangør: CoWork AS
Sted: Etter ønske, fysisk i våre eller deres lokaler. Tilbyr virtuelt kurs som alternativ
          Oslo, Sentrum
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Varighet: 2 dager

Lær å oppnå balanse mellom verdiskapning for kunder og produktutvikling med innebygd kvalitet og med evne til å takle endringer som følger markedsdrevne forretningsbehov. Det er dette vi kaller bærekraftig produktutvikling med utgangspunktet i Domain-Driven Design! ?

Kursinnhold:
Kurset består av 5 moduler:

• Innføring i Domain-Driven Design
• Teknologiledelse med Domain-Driven Design
• Implementasjon av domenemodell
• Produktledelse med strategisk Domain-Driven Design
• Bærekraftig produktutvikling med teknisk og smidig coaching

Modulene 1, 2 og 4 er strategisk-orienterte og passer for mange roller, inkludert ledere, i en utviklingsorganisasjon. Modulene 3 og 5 er spesifikt rettet mot operative utfordringene til produktteamene.

Hva sitter jeg igjen med etter kurset?
Innen du fullfører dette kurset vil du ha tilegnet deg kunnskap og ferdigheter som du vil kunne bruke enten umiddelbart i arbeidet ditt eller som input til strategiske diskusjoner på organisasjons- eller arkitekturnivå i din bedrift.

Du vil sitte igjen med kunnskap og verktøy som kan hjelpe deg med bl.a.:
Skape forutsigbarhet for ledere du rapporterer til:
• Med synliggjøring av kostnader som oppstår ved avhengigheter mellom utviklingsteam og produkter
• Ved å bruke databasert beslutningsgrunnlag fra iterasjoner og leveranser og tilpasse planene deretter

Skape bedre dialog med kunder og på tvers av organisasjonen:
• Tilrettelegge for effektiv deling av kunnskap mellom domeneeksperter og teknologer
• Bryte ned siloer ved å utnytte tverrfaglig kompetanse på tvers av produktteamene

Bidra til at produktteam får økt forståelse av forretningsdomenet:
• Integrere fokus på forretningsmål og behov i daglig arbeid for å bygge trygge og kvalitetsbevisste produktteam

Finne veien til fleksibel og endringsvennlig programvarearkitektur:
• med mål å kunne absorbere både nye forretningsbehov samtidig som å kunne støtte vedlikeholdsbehov

Lær «Bærekraftig Produktutvikling med Domain-Driven Design» sammen med ditt team!
Kurset "Bærekraftig produktutvikling med Domain-Driven Design”, som er forankret i erfaringer fra produktutviklingen i komplekse domener, er målrettet for felles læring i teamet, enheten eller avdelingen teamet ditt er en del av. Enten du er teknologileder, tech-lead, arkitekt eller utvikler anbefaler vi å ta produktteamene med på kurset og gjerne med produktledelse til stede!

Du vil få en gjennomgang av metoder for å gradvis omfavne prinsippene bak Domain-Driven Design i din organisasjon, samt presentasjon av teknikkene for tverrfaglig samarbeid som kan tas i bruk umiddelbart. Kurset dekker både teknisk ledelse, produktplanlegging og programvarearkitektur. I tillegg tar kurset for seg utvikling og forvaltning av legacy systemer og måter å skape innovasjon på i regulerte markeder. Læringen fra kurset vil på denne måten kunne tilpasses den operative hverdagen til de fleste organisasjoner.

Om kursholder:
Mufrid Krilic er en erfaren programvarearkitekt, utvikler og coach med lang bakgrunn fra enterprise systemer i komplekse domener, forsikring, telekom og helse. Som faglig leder og coach for flere utviklingsteam, har han jobbet intensivt med kunnskapsdeling i organisasjonen og investering i teamenes forståelse av forretningsprosesser for å kunne modellere programvaren på bakgrunn av den. Hans profesjonelle filosofi er forankret i Domain-Driven Design og å kunne bygge smidig- og teknisk coaching kultur på et bredere organisasjonsnivå.

Mufrid deler gjerne av sin kunnskap til fellesskapet og er jevnlig foredragsholder på faglige konferanser og workshops, både nasjonalt og internasjonalt. Han samarbeider med verdensledende DDD eksperter for å tilby det mest banebrytende innholdet og ble bl.a. nylig invitert til å delta som reviewer av boka om Domain Storytelling metodikken.

Les gjerne mer om det Mufrid deler av sine erfaringer på sin egen blogg om Domain-Driven Design, samt CoWork sin fagblogg.

Mufrid bor i Bodø med familien og bruker fritiden til å engasjere barna i naturvitenskapelig aktiviteter som FIRST Lego League, der han har vært en aktiv bidragsyter i mange år.

Målgruppe:
Jobber du i en produktorganisasjon der hindringer til produktteamene oppleves som vanskelige å følge opp på grunn av mange avhengigheter på tvers av organisasjonen?

Kjenner du på den krevende ubalansen mellom vedlikehold på legacy systemer og behovet for å skape innovasjon gjennom ny funksjonalitet?

Ønsker du å forbedre din IT-arkitektur slik at den er optimalisert for å imøtekomme disse kravene?

Om du kan svare bekreftende på et eller flere av disse spørsmålene anbefaler vi at du sjekker dette kurset!

Vi tilpasser kurset for din bedrift:
Formatet på kurset er fysisk eller online, etter ønske.

Fysiske kurs er bygd på interaktive dybdeforedrag basert rundt realistiske eksempler. For online kurs er foredragene kortere med oppfølging i form av øvelser i f.eks. Miro-verktøyet.

Vi setter uansett stor vekt på deltager engasjement gjennom øvelser og diskusjoner i gruppearbeid, der deltagere forsøker å anvende det presenterte innholdet i egen kontekst.

I forkant av kurset jobber vi sammen med å finne relevante og aktuelle utfordringer i deres forretningsdomene som kan brukes som grunnlag for gruppearbeid.

Om ønskelig tilbys din organisasjon fleksibilitet til å fordele innholdet over lengre kalendertid.

Omtale av kurset:
Fra gjennomført bedriftsintern 2-dagers kurs i Sandvika for en mellomstor IT-produkthus, med over 40 deltagere fra ulike faggrupper:

«Dette DDD-kurset fikk oss til å reflektere over strategiske og taktiske valg rundt vår programvare på en ny måte. Vi har blitt bevisst hva organiseringen av team vil ha å si for å levere programvare både hurtigere, tryggere og med bedre kvalitet. Vi har også fått veldig gode metodikker for å systematisk høste av kompetansen hos egne og kundenes fageksperter, samt metoder for å bygge denne inn i vår programvare med kvalitet, over tid.»
- Ken Robert Andersen, Tech Lead Norconsult Informasjonssystemer.

Deltagerne var fordelt på mange roller: utviklingsledere, tech-leads, utviklere, designere, produkteiere, testere og produktledelse. I tillegg ble det arrangert en 3.dag online for en gruppe utviklingsledere, senior utviklere og tech-leads.

Deltagertilfredshet: 9 av 10 vil anbefale kurset!