Assistent i barnehage og skole



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:15 - 21:00
Varighet: 32 timer
Pris: 5.700

Vi tilbyr assistent i barnehage og skole-kurs. Faglig kompetanse blant assistenter i barnehage, på småskoletrinnet og i skolefritidsordningen er viktigere enn noen gang. Assistentens rolle er å være med på å tilrettelegge hverdagen slik at barn kan utforske verden i trygge rammer, ut fra sitt behov.

Innhold:
Du får en innføring i pedagogikk, motivasjon, barnets utviklingsfaser, læring og holdninger, i tillegg til språkutvikling og ferdigheter vi kan forvente at barn på ulike alderstrinn behersker. Du er med på å drøfte oppdragelse og læring, og får gode tips og verktøy som tas med tilbake på jobb. Utdanningen tar også for seg hvordan du samarbeider med faggrupper, som for eksempel PPT-kontoret, og med hjemmet.

Temaer på kurset er:
• Pedagogiske grunnbegrep
• Jeg i møte med barnet - handler om kommunikasjon og samspill, det aktive barnet i møte med voksne, på leting etter barneperspektivet samt vennskap og lek.
• Oss voksne imellom - hvor du lærer om møte med foreldre, samarbeid i personalgruppen samt kreativitet og humor.
• Barnets møte med tall, rom og form - du lærer å utvikle barnets tallforståelse og kunne ta dette i bruk i møte med barn og støtte den matematiske utviklingen.
• Barnets møte med kommunikasjon, språk og tekst - her ser vi på voksne som barnets forbilde når en lytter, gir konstruktiv respons og bruker kroppsspråk, talespråk og tekst. I tillegg vil du også lære om hvordan du kan skape et språkstimulerende miljø for alle barn og oppmuntre til å lytte, samtale og leke med lyd, rim og rytme.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres som klasseromsundervisning. Undervisningen består av gruppediskusjoner og arbeid med oppgaver.

Litt om lærerne:
Læreren er spesialpedagog med mangeårig erfaring i å undervise voksne i faget. Læreren tar utgangspunkt i den kunnskapen du har når kurset starter og bygger så på med det du skal lære.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som er, eller vil bli assistent i barnehage, på småskoletrinnet og i skolefritidsordningen

Forkunnskaper:
• Dersom du har grunnskole fra utlandet bør du kunne dokumentere norskferdigheter på B1-nivå. Ellers kreves det ingen andre forkunnskaper for å delta på kurset.

Vis flere tilsvarende kurs: