Arbeidsvarsling 1 - webinar - kveldstid



Kursarrangør: Kompenda
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Kveldstid, ta kontakt for klokkeslett
Varighet: 1 dag
Pris: 2.990
Neste kurs: 13.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr webinar i arbeidsvarsling 1. Arbeidsvarsling 1-kurset er en opplæring som gir deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å kunne planlegge og utføre sikker arbeidsvarsling i vei- og anleggsprosjekter.

Innhold:
Kurset tar for seg ulike aspekter ved arbeidsvarsling og dekker viktige prinsipper, regler og prosedyrer som må følges for å sikre trygg og effektiv arbeidsplass.

Enhver som utfører arbeid på eller nær en vei, må gjennomgå minst kurs 1 basert på Statens Vegvesens håndbok N301.
Med arbeid på vei menes her alt arbeid som involverer opphold på veien, inkludert inspeksjon, kontroll, befaring, osv.

Gjennom Arbeidsvarsling 1-kurset vil deltakerne lære om ulike typer arbeidsområder, som inkluderer både enkle og mer komplekse situasjoner. Kurset vil fokusere på forskjellige elementer i arbeidsvarsling, inkludert skilting, signalgivning, avsperringer og trafikkregulering. Deltakerne vil også få kunnskap om hvordan man skal håndtere nødsituasjoner og uforutsette hendelser på arbeidsplassen.

En viktig del av kurset er å forstå regelverket som gjelder for arbeidsvarsling. Dette inkluderer kjennskap til lover, forskrifter og standarder som skal følges for å sikre at arbeidsområdet er forsvarlig merket og at trafikken blir håndtert på riktig måte. Kurset vil også dekke ansvarsfordelingen mellom ulike aktører i arbeidsvarslingssystemet, for eksempel entreprenører, veimyndigheter og politiet.

Videre vil deltakerne lære om viktigheten av kommunikasjon og samarbeid i arbeidsvarslingssammenheng. De vil bli opplært i korrekt bruk av kommunikasjonsutstyr, som for eksempel radioer og håndsignaler, for å sikre effektiv kommunikasjon mellom de som arbeider på stedet.

Arbeidsvarsling 1-kurset vil også fokusere på sikkerhet og risikoforståelse. Deltakerne vil lære om potensielle farer og risikoer knyttet til arbeidsvarsling og hvordan man kan forebygge ulykker og skader. Dette inkluderer blant annet bruk av personlig verneutstyr, som refleksvester og hjelmer, samt forståelse for ergonomi og riktig bruk av arbeidsutstyr.

Etter å ha fullført Arbeidsvarsling 1-kurset vil deltakerne være i stand til å planlegge og gjennomføre sikker arbeidsvarsling i samsvar med gjeldende regler og forskrifter. De vil kunne utføre oppgavene sine på en måte som minimerer risiko og sikrer trygge arbeidsforhold for både seg selv og andre som ferdes i arbeidsområdet.