Alle kan skrive!



Kursarrangør: Rasma Preiss Haidri
Sted: Hordaland, Askøy
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer

Mennesker er kreative av natur, og alle kan lykkes med å uttrykke seg kreativt gjennom skriving. Du trenger ikke en ide, en plan, eller "noe å skrive om". Her lærer du å dykke dypt i ditt indre rom for å gi uttrykk til det kreative som allerede ligger der, i fantasi og fra livets lærdom.

Alle kan skrive er en lavterskel skrivestund for generering av nye kreative tekster. Mange har lyst til å skrive, men ikke våger. Noen har fått høre fra en maktperson at de ikke får det til, er ikke flink, osv. Dette kurset passer spesielt for tvilende sjeler som kunne tenke seg å skrive, men vet ikke hvordan komme i gang. Det er for alle som synes det er flaut å innrømme skrivelysten. Ved bruk av igangsettere slipper man frykten og alle opplever at det er gøy å skrive kreativt! Kurset genererer ferske tekster, og gir oppmuntring til videre utvikling av dem hjemme.

Kreativ skriving er helsefremmende. Man kommer i kontakt med sitt indre jeg, dykker dypt i sitt indre rom, og lærer seg selv å kjenne. Kurset egner seg for et generelt publikum, med eller uten tidligere erfaring. Kurset er spesielt egnet for helsearbeidere og andre som har jobbrelaterte psykososiale utfordringer, og deres kundekrets. Kurset passer for alle som trenger å avreagere, gjøre noe for seg selv, få opp motivasjon og dyrke en god selvfølelse. Det gir mot til å ta seg selv seriøs som forfatter.

Dette kurset følger retningslinjene av Amherst Writers & Artists (AWA) spesialkompetanse trening for skrivekursledelse. Grunnprinsippene i et AWA skrivekurs er:

1.Alle er kreative og har rett til å være et skrivende menneske.
2. Kurslederen sørger for et trygt, lavterskel skrivemiljø hvor man kan skrive uten hemninger og presetasjonsangst. Taushetsplikten respekteres.
3. Kurset har ikke hierarki mht. skriveferdigheter. Kurslederen deltar i skrivingen på lik linje med andre.
4. Det er frivillig å lese opp en tekst.
5. En tekst som leses opp betraktes som fiksjon. IKKE som selvopplevd erindringer. Dette gjelder særlig når kursdeltakerne skriver fra eget liv.
6. Kun det som er sterk og positiv i en tekst skal kommenteres. Ingen kritikk. Intet råd til forbedring av ferskskrevne tekster.
7. Skrivekunsten kan læres. Bruk av språklige og litterære virkemidler, form, osv. utvikles med praksis og god skrivekurs ledelse.

Dette kurset har personlig oppmøte.
*Varighet fra 2 - 3 timer
* Dagskurs eller ukentlig over 6 uker
* Fra 5+ deltakere

*Kurset er skreddersydd etter gruppens formål og behov.