241012 Farger og følelser. Helgekurs: Jonas Vilberg



Kursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb inngang Briskeby veien 50 v Rema 1000
          Oslo, Biskeby
Kursadresse: Briskebyveien 50, 0259 oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: lør og søndag fra 10.00 - 16.00
Varighet: 2 dager
Pris: 2.890
Neste kurs: 12.10.2024 | Vis alle kursdatoer

En bevisstgjøring av de iboende kvalitetene i farge og form vil tilføre en helt unik og nærmest utradert kunnskap til verktøykassen din. På kurset arbeider vi nonfigurativt og utforsker trinnvis primærfargenes ulike kvaliteter. Når vi får kjennskap til fargenes kvaliteter tar vi med oss dette inn i

Hvorfor stråler noen bilder av positivitet og livsglede, mens andre gir oss en fornemmelse av angst og depresjon? Hvorfor fremstår noen bilder som kraftfulle knyttneveslag, mens andre er sarte og myke som dun? Vil du lære hvordan man formidler følelser gjennom farge og formbruk? Da har du funnet riktig kurs!

?
Innhold
Vi lar oss alle røre og bevege av farger. Noen farger får oss til å føle oss oppstemt og vel, mens andre kan gi oss en negativ eller ubehagelig fornemmelse. Fargen påvirkes også av form, og de to sett sammen kan fungere som kraftfulle bærere av følelser og emosjoner.
Farger har egne iboende kvaliteter, det samme gjelder geometriske former. Ved bevisst bruk av farge og form kan vi manipulere betrakteren til å oppleve en tiltenkt energi/følelse. Dette gir oss et særs nyttig verktøy når vi skal formidle våre tanker og følelser gjennom maleri eller andre medium, det være seg abstrakt eller figurativt.
En bevisstgjøring av de iboende kvalitetene i farge og form vil tilføre en helt unik og nærmest utradert kunnskap til verktøykassen din.
På kurset arbeider vi nonfigurativt og utforsker trinnvis primærfargenes ulike kvaliteter. Når vi får kjennskap til fargenes kvaliteter tar vi med oss dette inn i spennende oppgaver der vi jobber mot forskjellige følelser og emosjoner.
Kurset er en naturlig ekstensjon av “Abstrakt maleri” men kan også gåes som et helt frittstående kurs.


Jonas har bakgrunn innenfor illustrasjon, klassisk billedkunst og billedanalyse. I sitt kunstnerskap arbeider han både med tegning,maling og skulptur,. Hovedvirket har vært digital illustrasjon og kunst, men de siste årene har han jobbet mer med tradisjonelle medium. Hans arbeider strekker seg fra full figurasjon til full abstraksjon, noe som gir en unik innsikt i to verdener som ofte lever separert fra hverandre.
Med over åtte års erfaring i lærerrollen, klassisk skolering, årsstudium i kaligrafi fra Kina og digitale røtter møter Jonas kunstundervisningen med god struktur og et annerledes blikk!

Målgruppe for kurset

Alle

Kursmateriell

Liste blir sendt etter påmelding