Yrkesnorsk serveringsmedarbeider



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Telemark og Vestfold
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 60 timer
Pris: 9.400

Vi tilbyr kurs i yrkesnorsk for serveringsmedarbeider. Kurset retter seg mot kursdeltakere som skal tilegne seg språklige ferdigheter som aktivt støtter opp om den enkeltes forståelse av arbeidsoppgaver på arbeidsstedet.

Faginnhold:
Kurset består av 10 moduler:
• Om meg - bli kjent
• Jeg er medarbeider innenfor restaurant- og matfag
• Ulike typer matvarer / drikkevarer
• Mattradisjoner (norske, samiske og internasjonale)
• Kommunikasjon
• Arbeidsoppgaver
• Hygiene
• Kvalitet og kvalitetssikring
• HMS
• Les/skriv
• Oppsummering - hva har jeg lært

Målgruppe for kurset:
Personer som ønsker å øke sine ferdigheter i norske yrkesspesifikke ord og uttrykk. Kurset gir deltakeren en innføring i lover- og regler og generelt arbeidsrelaterte oppgaver innenfor sin bransje.

Opptakskrav:
• Beherske et språknivå på A2, muntlig og skriftlig

Arbeidserfaring:
• Kursdeltaker bør ha opparbeidet arbeidserfaring rettet mot et fagbrev da dette kurset er et forkurs der kursdeltakeren skal opparbeide seg god nok norskspråklig kompetanse, for å kunne gjennomføre et teori til fagprøven-kurs på et senere tidspunkt. Vi anbefaler et språknivå på A2.

Eksamen / sertifisering:
Det er ikke eksamen på dette kurset. Kursbevis deles ut etter gjennomført kurs