Yoga Nidra -dybdeavspenning



Kursarrangør: Anahata Yoga
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Nidra betyr søvn og yoga nidra betyr yogasøvn. Det er ikke søvn slik vi vanligvis gjør om natta, men en egen tilstand midt imellom søvn og våkenhet. Vi øver på å finne en dyp avspent tilstand der kroppen er i ro og hviler, mens sinnet er våkent og tilstede -det er der du er rett før du sovner til va

Sankalpa -beslutning
Sesong 3 av podkasten: Anahata -kortreist yoga starter med instruksjon i 1/2-times yoga nidra og i denne brukes en beslutning. Om dette er nytt for deg er det fint å ha lest gjennom dette avsnittet før du går i gang med praksisen. Sankalpa er sanskrit og kan oversettes som; et frø du planter dypt nede i bevisstheten. Dette “frøet” er en kort og presis setning som beskriver et viktig perspektiv på livet ditt, et mål, noe som er viktig for deg. Du skal ha et langsiktig perspektiv på beslutningen din, noe som skal skje noen år frem i tid.

Du kan gjerne bruke tid på å komme frem til hva din beslutning skal være for noe. For noen kommer den spontant og fort, mens andre kan bruke uker eller måneder på å finne den riktige beslutningen for seg. Gi den tid. Når du først har tatt en beslutning så er det den du bruker hver gang du praktiserer yoga nidra, med samme ordlyd hver gang.

Kort oppsummert om beslutningen i yoga nidra:
• en kort og presis setning formulert i presens (som om det allerede har skjedd)
• bruk en positiv ordlyd (unngå bruk av ordet ikke)
• langsiktig perspektiv
• når du først har tatt en beslutning; bruk samme beslutning hver gang
• hold beslutningen din for deg selv
NB: Om du enda ikke har en beslutning er det noe du kjenner på, tenker på, i yoga nidra praksisen. Så når instruksjonen ber deg si beslutningen mentalt -da tenker du på hva din personlige beslutning kan være for noe. Du trenger ikke vurdere det ellers i hverdagen, finn beslutningen din når du praktiserer.