Tur i Nordmarka med overnatting på Fuglemyrhytta (19 - 30 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Oslo, Nordmarka
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: fra 500
Neste kurs: 08.06.2024 | Vis alle kursdatoer

For voksne 19 - 30 år. Bli med på tur i Nordmarka med overnatting på populære Fuglemyrhytta! Denne turen byr på stier gjennom gammelskog, fantastisk utsikt, felles turmiddag og hyttekos.

Program dag 1:
Sognsvann til Fuglemyrhytta ca 5 km (2,5 timer):
Vi møtes ved Sognsvann t-bane kl 14:00. Se etter turledere i rød turlederjakke. Herfra går turen på grusvei og deretter blåmerket sti innover i Nordmarka hvor vi krysser Mysmerbekken, går innover mot Lorttjern, oppover forbi Rishøgda og Fuglemyra før vi er fremme ved Fuglemyrhytta.

Vel fremme på hytta kan vi nyte utsikten over byen med Oslofjorden og Nesoddlandet. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på 2 rom, solcellepanel som gir oss lys inne, vedovn og enkelt kjøkkenutstyr. Sammen lager vi en deilig middag som turlederne har handlet inn til, hygger oss med spill og blir bedre kjent.

Program dag 2:
Fuglemyrhytta til Sognsvann ca 3,5 km (1,5 timer):
Søndag morgen spiser vi frokost med utsikt og nyter morgenen i fellesskap før vi rydder oss ut av hytta. I dag går turen innom Vettakollen, et av Oslos beste utsiktspunkter, før vi fortsetter på sti nedover til Båntjern og deretter på grusvei tilbake til Sognsvann. Om vi har tid kan vi forlenge turen ved å gå en liten ekstra omvei tilbake til Sognsvann eller ha noen felles aktiviteter før vi avslutter turen ved Sognsvann T-bane ca kl 15:00.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til væremelding og i samråd med deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Mat:
• Turledere kjøper inn til felles middag lørdag kveld
• Deltakere må ha med lunsj til begge dager og frokost til søndag
• Det er lurt å ha med litt snacks, nøtter og sjokolade, i tillegg til godt med vann

Hytte og overnatting:
• Fuglemyrhytta
• Deltakerne bor på 4 - 6 sengsrom i egen lakenpose

Litt om turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Pris:
• Ung medlem (13 - 25 år) kr 500,-
• Ung ikke-medlem (13 - 25 år) kr 900,-
• Ung medlem (26 - 30 år) kr 600,-
• Ung ikke-medlem (26 - 30 år) kr 1.000,-

Målgruppe for kurset:
Turen passer spesielt for voksne i alderen fra 19 - 30 år

Vanskelighetsgrad:
• Middels krevende vanskelighetsgrad

Kursmateriell:
Utstyr: Normal bekledning for en dagstur i marka anbefales i tillegg til det du behøver for overnatting på ubetjent hytte. Se link til våre pakkelister lengre ned i turbeskrivelsen. Husk lakenpose! Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Vis flere tilsvarende kurs: