Sprang treningshelg med fokus på sits



Kursarrangør: Norsk Hestesenter
Sted: Oppland, Østre Toten
Oppland
Kursadresse: Starum, 2850 Lena (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 3.000

Vil du utvikle deg som sprangrytter? Ønsker du hjelp til å utvikle din sits og til å lage et godt treningssystem for hesten din sånn at den har gode forutsetninger for å bli en trygg og harmonisk spranghest?

Kursinnhold:
Fredag: Felles sprangteori med fokus på sits, gruppetime bakkearbeid
Lørdag: Individuell økt i ridesimulatoren, gruppetrening fysisk trening for rytteren på treningsrom, gruppetime sprang, lunsj i kantina
Søndag: Gruppetime sprang

Priser:
Kurspris kr 3.000,- inkludert anleggsleie.
Kurspris for de som allerede har hallkort kr 2.750,-
Oppstalling (kaldstall) kr 375,- per døgn inkl. flis
Overnatting internat kr 490,- per døgn (begrenset antall plasser)
Måltider frokost kr 100,- lunsj kr 185,- middag kr 215,-

Praktisk informasjon
Kurset starter fredag 5. april fra kl. 17:00 og avsluttes søndag kl 13:00.
Sprangtreningen vil foregå i øvre ridehus, som er godt tilrettelagt for at øvrige kursdeltakere kan delta som publikum. Teori og ridesimulator foregår i administrasjonsbygget. Treningsrommet ligger på internatet. Det er noen ledige rom på internatet for de som ønsker overnatting. Ta kontakt på e-post for å sikre deg plass.

Det er mulig å kjøpe lunsj og middag fredag, frokost, lunsj og middag lørdag, og frokost og lunsj søndag i vår kantine. Måltider må bestilles på forhånd via påmeldingslinken.
Oppstalling er tilgjengelig i vår gjestestall (kaldstall). Fòr og vannbøtte må medbringes. Oppstalling må bestilles ved påmelding.

Om instruktøren:
Hanne Dahl Lien er faglig leder for ridelærerutdannelsen, unghest ansvarlig, trener C og banebygger. Hun er utdannet ridelærer trinn 3 fra Strømsholm/Flyinge, har jobbet som profesjonell rytter i Sverige og tidligere jobbet på Drammen Ridesenter og drevet eget ridesenter. Hun er opptatt av at rytteren skal ha et system som skaper god kommunikasjon og tillit mellom hest og rytter, med stort fokus på fysisk trening av rytterne. En god sits er god hestevelferd!

Ridelærerassistent og ansvarlig for fagskolehestene ved Norsk Hestesenter Alva Ljosdal vil medvirke på ridesimulator-undervisningen. Alva er utdannet ridelærer trinn 3 fra Norsk Hestesenter, unghestutdanner fra Flyinge og aktiv sprangrytter på 130 nivå. Hun underviser i både sprang og dressur.

Vis flere tilsvarende kurs: