Sjarmerende Iungsdalen (seniorer 60+)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Skarvheimen
          Buskerud, Hemsedal
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 6.200
Neste kurs: 18.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr middels krevende fottur i sjarmerende Iungsdalen for seniorer. Lungsdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen, i en frodig dal der seterlivet setter sitt preg på miljøet og menneskene.

Innhold:
I løpet av dagene her inne skal vi utforske dette nydelige fjellterrenget og gjøre oss godt kjent med plassen. Vi vil også bli godt kjent med dyrene når vi tusler rundt på setra samme med disse. Våre turledere sørger for at deltakerne får fine turer og hyggelige dager i Skarvheimen, og etter endte dagsturer er det en fryd og tilbringe sensommerkvelder på tunet, på setra, i lavvoen eller inne i peisestua på Iungsdalshytta. Det er store muligheter for at dere får servert den spennende historien om Eivind Fredlaus!

Program dag 1:
Oppmøte på Ål stasjon. Tovika - Iungsdalshytta, ca 3 km (1 time):
• Deltakere og turledere møter på Ål stasjon kl 11:45. Vi blir fraktet med egen buss til Tovika. Her starter vår fottur. Bagasjen blir fraktet med båt inn til hytta. Underveis blir vi bedre kjent med hverandre og vel framme på Iungsdalshytta fordeler vi rommene. Ute igjen gjør vi oss kjent med tunet og setra. Kanskje et bad før middag frister? Uansett; renere vann og flottere kulisser skal man lete lenge etter! Etter middag samles vi til informasjon om dagene.

Program dag 2 og 3:
Flotte dagsturer og dagsturmål:
• Med Iungsdalshytta som utgangspunkt kan vi gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle rundturer tili toppturer. Det er kort vei fra de "lune" dalene til de "karrige" toppene. Et fantastisk dagsturmål er turen innover Fødalen, langs Fødalsvatnet med skue over til den spektakulære Systrondfossen. En tur innover Iungsdalen og opp til Grevskardet og Grevskardnuten (1.555 moh) er et supert turvalg. Kveldene nytes inne eller ute etter en god og velfortjent middag.

Program dag 4:
Fottur og hjemreise:
• Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi gå tilbake til Tovika, og turlederne vil gjerne ta dere med på en vakker omvei, langs sørsiden av Store Klevavatnet og ned Nykkingsgrove og Mjolga, ca 8 km. Bagasjen blir fraktet, så vi går med lett sekk. Hjemreise skjer ca 15:00 fra Tovika, med avslutning på Ål stasjon ca kl 16:00.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, ekstrabuss, bagasjetransport, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste / termos og vanligvis 3-retters middag). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste termos.

Hytte:
• Lungsdalshytta

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose / sengetøy
• Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes
• Sengetøy kan leies direkte på hytta

Kart og ruteinformasjon:
• 1:50 000
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på nettbutikken

Pris:
• Medlem kr 6.200,-
• Ikke-medlem kr 7.700,-

Målgruppe for kurset:
Passer spesielt for seniorer 60+

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.