Selvskading - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 13:00
Varighet: 4 timer
Pris: 1.875
Neste kurs: 11.10.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om selvskading som webinar. En digital fagdag om hva du kan gjøre for å forebygge og hjelpe de som går løs på seg selv. Å møte personer som går løs på seg selv kan være både vanskelig og uforståelig.

Innhold:
Sjokkeffekten av å møte slik atferd, kan gjøre at vi som fagpersoner som ikke møter dette så ofte, reagerer på en måte som er lite hensiktsmessig. Dette webinaret er for deg som arbeider med fortrinnsvis barn og unge, slik at du kan være forberedt, og møte de som selvskader på en måte som gir muligheter til å ta tak i problemet.

Program:
kl 09:00 - 13:00 Selvskading - forståelse, forebygging og tilnærming:
De siste to-tre tiårene har det vært en sterk økning av selvskadende atferd blant unge mennesker. Da oppstår behovet både for å beskrive, forstå og for å møte slik selvødeleggelse. Hva handler det om og hvor farlig er det? Gjennom 4 klassetimer går vi gjennom grunnleggende kunnskap du trenger for å møte personer med selvskadingsatferd.

Fra innholdet i kurset:
• Hva er selvskading og hvor vanlig er det
• Hva er forskjellen på selvskading og selvmordsatferd og hvorfor er det viktig å skille mellom disse typene av atferd
• Hvordan begynner selvskading og i hvilken alder begynner det vanligvis
• Hvorfor selvskader folk
• Hvordan forstå selvskading i et følelsesreguleringsperspektiv
• Hvordan avdekke selvskading hos barn og unge
• Hvilke tiltak er effektive i å behandle og motvirke selvskading

Kursholder: Lars Mehlum

Lars Mehlum er senterleder ved Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging. Han er psykiater og professor i psykiatri og suicidologi ved Universitetet i Oslo. Han har hatt mange norske og internasjonale lederverv, deriblant som president for organisasjonene International Association for Suicide Prevention og International Academy of Suicide Research.

Slik fungerer webinaret:
Deltakerne får tilgang til webinaret på startdato, og først kjøres webinaret live (link og passord sendes en uke før start). Når webinaret er ferdig har du full tilgang til innholdet i 14 dager etterpå. Da kan du kan spole, se på nytt, og dele det opp slik du ønsker. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen.

Målgruppe for kurset:
Dette er et kurs for alle. Kurset er særlig rettet mot dem som møter dette i sine jobber, om det er i psykisk helsearbeid, skolehelsetjenesten, allmennpraksis, idrett, ungdomstiltak, legevakt, skolen eller politi. Ikke minst er det relevant for ansatte i barnevernet og for de mange frivillige som betjener hjelpetelefoner. Det vil også være nyttig for familie, venner - og mennesker som selv skader seg.