Samarbeid med foreldre når barn og unge strever - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr webinar om samarbeid med foreldre når barn og unge strever. Når barn og unge strever, er et sterkt samarbeid med foreldre avgjørende for å skape en positiv og effektiv støtteprosess.

Innhold:
Dagskurset skal gi nødvendige ferdigheter og tilnærminger for å samarbeide konstruktivt med familier som står overfor utfordringer. Det gir deltakerne en dypere forståelse av hvordan man kan og må inkludere foreldre i løsningsorienterte tilnærminger. Dette kurset gir en balansert kombinasjon av teori og praktisk trening, og deltakerne vil ha muligheten til å øve på kommunikasjonsferdigheter og samarbeidsstrategier. På kursdagen kommer man også inn på kulturell sensitivitet og mangfold, i samarbeid med forskjellige typer familier.

Enten du er en lærer, rådgiver, terapeut, helsepersonell eller annen profesjonell som jobber med barn og unge, vil dette kurset gi deg verdifulle verktøy og innsikt for å styrke ditt samarbeid med foreldre og bidra til en mer helhetlig og effektiv støtteprosess for barn og unge i utfordrende situasjoner. Bli med oss for en berikende dag med læring og samarbeid som vil styrke ditt arbeid med familier og hjelpe barn og unge.

Program:
09:00 - 15:00 Å skape en konstruktiv prosess på lag med familien:
1) Hvorfor bør skolen interessere seg for elevenes psykiske helse:
• Utforsk strategier og teknikker for å bygge et samarbeidsorientert forhold med foreldre som legger vekt på respekt, empati og felles mål.

2) Dialog og lytting:
• Lær kunsten å lytte aktivt, og effektivt kommunisere med foreldre for å forstå deres bekymringer, håp og behov når det gjelder barn og unges utfordringer.

3) Alliansebygging - tillit:
• Utforske metoder for å bygge en tillitsfull allianse med foreldre, som er grunnlaget for vellykket samarbeid og positiv utvikling.

4) Menneskers uttrykk når noe er vanskelig:
• Forstå de forskjellige måtene mennesker uttrykker seg når de møter vanskeligheter, og lær hvordan man kan tolke og håndtere disse uttrykkene med sensitivitet og støtte.

5) Struktur:
• Implementer en strukturert tilnærming til samarbeid med foreldre, inkludert måter å organisere samtaler, utvikle mål og følge opp handlinger.

Kursholder: Marit Tørstad

Marit Tørstad er klinisk pedagog og familieterapeut. Hun har blant annet arbeidserfaring fra skole, pedagogisk-psykologisk tjeneste, barnevern, psykisk helsevern for barn og unge i spesialisthelsetjenesten (BUP), Helsedirektoratet, samt fra tjenesteutvikling knyttet til tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i kommunen. Marit har også undervist i spesialistutdanning av leger, psykologer, og er en dyktig og etterspurt foredragsholder.

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle