Lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:30 - 13:30
Varighet: 4 timer
Pris: 1.690

Vi tilbyr kurs om lærende underveisvurdering i praktisk matematikk, vg1 og vg2. Konkrete tips til vurderingssituasjoner og oppgaver som stimulerer elevens læring. Har du noen gang kommet ut fra en eksamen eller vurderingssituasjon og tenkt at du kan mer enn du gjorde da du gikk inn?

Innhold:
Antakelig ga det motivasjon til videre jobbing - enten med det spesielle temaet, eller også i andre sammenhenger. Vurderingssituasjoner er en arena med et stort potensial for læring. Denne arenaen må vi utnytte! Elevene våre står i vurderingssituasjoner hver eneste uke. Leksehøringer, muntlig deltakelse i klassen, prøver, innleveringer, heldagsprøver og til slutt kanskje eksamen.

Det er et mål at alle disse vurderingssituasjonene skal føre til læring. Ikke bare i forkant av vurderings-situasjonen gjennom f.eks. å lese til en prøve, men også underveis i, og etter at, vurderingssituasjonen finner sted. For elevenes motivasjon er det avgjørende at vurderingen oppleves meningsfull, og at de lærer noe av den. Dette kurset tar for seg hvordan vi kan organisere vurderingssituasjoner i praktisk matematikk på en måte som gir elevene «godfølelsen» både før, underveis og etter vurderingen.

Agenda:
• Fokus på målet i forkant av en arbeidsperiode
• Samarbeidsprøver som underveisvurdering
• Feilretting (av lærers eller andre elevers oppgaver) som læringsmetoder
• Hvordan tilpasse oppgaver slik at de stimulerer læring underveis i vurderingssituasjoner

Kursholder: Heidi Haakenstad

Heidi Haakenstad er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo. Hun har i tillegg en master i spansk med tema motivasjon, tilpasset opplæring og personlighetstyper i spanskklasserommet, og undervisningskompetanse i matematikk. Hun har bakgrunn som prosjektleder, og underviser i spansk, informasjonsteknologi og matematikk på Hadeland videregående skole. Når hun ikke underviser, kjører hun motorsykkel, helst på svingete landeveier både innenlands og utenlands.

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot mattelærere i videregående skole

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper