Langskavlen og andre toppturer med base på Fondsbu



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: DNT Fondsbu
          Oppland, Vang
Kursadresse: Eidsbugardvegen 1920, 2985 Tyinkrysset (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: fra 3.570
Neste kurs: 25.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr tur på Langskavlen og andre toppturer med base på Fondsbu. Dette er en mini-kremtur for deg som liker Vest-Jotunheimens litt krevende terreng. Vi bor fast på tradisjonsrike Fondsbu turisthytte ved sagnomsuste Eidsbugarden.

Innhold:
Vi går kun med dagstursekk og opplever Jotunheimens praktfullhet i hele sin skala. Det blir flere toppturer, blant annet til Galdeberget (2.075 moh.) og Langskavlen (1.878 moh.) og kanskje vi når Langskavletind (2.014 moh.). Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, vakre daler, på godt merkede stier og med trivelige, lommekjente turledere i laget blir dette en tur du får turminner for livet av.

Dessuten skal vi bo på Fondsbu - DNTs flotte, betjente hytte, beliggende i vestenden av Bygdin. Bestyrerinnen sørger for deilige måltider basert på lokale råvarer og kanskje til og med sang til middagen. Turen er gradert som krevende på grunn av lengde og antall høydemetre på dagsturene. Vi går for det meste på sti, men også i stiløst terreng og ur kan forekomme.

Program dag 1:
• Oppreise med buss eller egen bil til stor P-plass på Eidsbugarden torsdag 25.7 med oppmøte kl 15:00. Bilvei helt frem. Dagstur til Utsikten, 2 timer. Vi får servert en god middag på hytta, deretter informasjonsmøte om de resterende dagene.

Program dag 2:
• Dagstur Mjølkedalen, en fantastisk frodig og vakker elvedal. 7 - 8 timer. Vi bruker god tid opp og nyter utsikten utover vakre Bygdin, som bare blir bedre og bedre. Vel oppe er det et nytt skue - med lokkende tinder, breer og vann. Middag og informasjonsmøte.

Program dag 3:
• Dagstur til Langskavlen 8 - 9 timer. Flott ut sikt til berømte Falketind. Middag og informasjonsmøte.

Program dag 4:
• Dagstur vestover mot Høystakka / Uksedalen / Galdeberget (2.075 moh.). Ca. 6 - 8 timer t/r. Hjemreise kl 15:00 - 16:00, noe senere for de som ønsker å bestige Galdeberget.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, værmelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca. 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turledere: Endre Solvang og Ole Harbek

Kart og ruteinformasjon:
• Calazo turkart 1:50 000 Jotunheimen dekker turen
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i DNT Tursenter eller i DNT Nettbutikk

Adkomst:
Fra Oslo kjøres til Fagernes og derfra til Tyinkysset og videre til Tyin. Derfra fin grusvei helt frem til Eidsbugarden. Se mer informasjon om offentlig transport og adkomst på hyttas nettsider. Man kan også ankomme med rutebåten Bitihorn fra Bygdin Høyfjellshotell ved Valdresflya.

Målgruppe for kurset:
Passer spesielt for voksne

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Viser derfor til DNT sin pakkeliste sommer. Det anbefales en dagsturssekk på minst 40L.

Vis flere tilsvarende kurs: