Kurs i økonomisk oppgjør ved samlivsbrudd



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-12:30
Varighet: 3 timer
Pris: 3.995

Vi tilbyr kurs i økonomisk oppgjør ved samlivsbrudd. Særlige spørsmål knyttet til næringsvirksomhet. Vi opplever en økende saksmengde som involverer problemstillinger knyttet til samlivsbrudd og fordeling av verdier i næringsvirksomhet.

Dette kan være komplekse saker som også reiser verdsettelses- og selskapsrettslige spørsmål og som er nært knyttet til partenes fremtidige inntektsgrunnlag.

Den siste tiden har det kommet flere relevante avgjørelser fra Høyesterett og lagmannsrettene som blant annet tar stilling til skjevdeling av næringsvirksomhet.

Advokat Nordbø og advokat Sinkerud er begge tilknyttet Dalan Advokatfirmas familierettsavdeling, som har stort tilfang av skiftesaker hvor én eller begge parter eier næringsvirksomhet.

Emner er bl.a.:
• Utgangspunkter for opparbeidelse av sameie i den andres næringsvirksomhet
• Vederlagskrav knyttet til bidrag til den andres næringsvirksomhet
• Skjevdeling av næringsvirksomhet
• Forloddskrav knyttet til næringsvirksomhet
• Tvangsoppløsning av næringsvirksomhet som begge eier i saker med høyt konfliktnivå

Underviser:
Ann Kathrin Nordbø, Senioradvokat, Dalan Advokatfirma DA er cand.jur fra Universitetet i Bergen i 2006 og er i dag tilknyttet barnerettsavdelingen hos Dalan Advokatfirma DA. Hun fører jevnlig barnelovsaker for retten, men har bred kompetanse innen barns rettigheter, og var sentral i etablering og utvikling av rettshjelpstiltaket Barnas Jurist.

Marte Therese Strand Sinkerud, Senioradvokat, Dalan advokatfirma DA, jobber med tvisteløsning på tvers av Dalans forretningsområder.

Etter mer enn 11 års ansettelse i domstolene har Sinkerud særlig kompetanse innen tvisteløsning og sivil- og straffeprosess, herunder mekling. Hun har bred erfaring innen en rekke privatrettslige og offentligrettslige fagområder, som blant annet barnefordeling og familietvister, barnevern og andre administrative tvangsvedtak, strafferett, alminnelig kontraktsrett, alminnelig forvaltningsrett, arbeidsrett, boligrett, tingsrett, skadeserstatningsrett og trygderett.

På kurset får du bl.a.:
• Dypere innsikt i hvilke problemstillinger som kan oppstå der næringsvirksomhet er en del av det økonomiske oppgjøret etter et samlivsbrudd.

Målgruppe
Advokater som jobber med familie- og skiftesaker.

Undervisningsform
• Foredrag
• Erfaringsutveksling

Materiale
Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.