Kurs i matkontaktmaterialer - Bedriftsinternt - Webinar



Kursarrangør: Hygieneconsult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs i matkontaktmaterialer. Jobber du med emballasje i næringsmiddelindustrien? Dette kurset tar for seg hvilke lover, regler og forskrifter som du må vite om, dersom du jobber med materialer som kommer i kontakt med næringsmidler.

Målsetting:
Kurset vil fokusere på vanlige materialer og gjenstander som kommer i kontakt med næringsmidler – fremfor alt plastmateriell men også trykkfarger, lim, papir og metaller.

Kursinnhold:
• Kort innføring i de regulatoriska EU-kravene
• Gjennomgang av plastforordningen med vedlegg samt dretningslinjer som EU kommisjonen har tatt frem
• Gjennomgang av roller og forpliktelser i leverandørkjeden
• Hvor mye informasjon om den kjemiske sammensettingen bør man ha?
• Hvor skal samsvarserklæring (Declaration of Compliance) fylles ut avhengig av rolle i leverandørkjeden?
• Kjemisk analyse av materialer og gjenstander som er beregnet på kontakt med næringsmidler – hva må man tenke på og hvordan arbeider man med sammensatte materialer?
• Workshop med formål å lære seg å finne frem i ulike retningslinjer og nasjonal lovgivning

Produsenter og distributører av materialer og gjenstander som er beregnet på å komme i kontakt med næringsmidler, berøres av en rekke ulike lover og regler. Dette kurset retter seg til deg som arbeider med materialer i kontakt med næringsmidler og ønsker å få en dypere kunnskap om hvordan man imøtekommer de krav som stilles, rutiner for testing og tolking av eksempelvis plastforordningen.

Regelverket for materialer og gjenstander i kontakt med næringsmidler innebærer at bedrifter som berøres av lovgivningen skal ha tilstrekkelig kunnskap om den kjemiske sammensetningen for de materialer som kjøpes inn og selges for å sikre at materialet, under normale eller forventede bruksforhold ikke avgir bestanddeler til næringsmidler i en slik mengde at det kan:

1. a) utgjøre en fare for menneskers helse, eller
2. b) føre til en uakseptabel endring i næringsmidlenes sammensetning, eller
3. c) føre til en forringelse av deres organoleptiske egenskaper.

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg til deg som arbeider med materialer og gjenstander som er beregnet på å komme i kontakt med næringsmidler. Du kan for eksempel være produktutvikler, arbeide med innkjøp, miljø eller kvalitet hos en produsent, importør eller forhandler.


Kursavgiften inkluderer kaffe, lunsj, kursbevis og kursdokumentasjon