Kitekurs



Kursarrangør: Tromsø Kiteklubb
Sted: Tromsø og omegn
          Troms, Tromsø
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Februar og mars
Varighet: 1 helg
Pris: 2.900

Vi tilbyr helgekurs i iinting i Tromsø hvert år i perioden februar og mars. Kiting er en spennende og allsidig sport som går ut på å bruke en stor drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover. På snø kiter man med ski eller snowboard, på vann bruker man eget kitebrett.

Litt om kurset:

Fredag:
Det er viktig at alle møter opp til fredagskvelden på de stedene kurset starter denne kvelden. Da begynner vi gjennomgang av grunnleggende teori, ser på ulike dragemodeller, lærer om kiten og sikkerhet. Oppmøtetidspunkt på fredagen er avhengig av hvor du skal på kurs.

Lørdag:
På lørdag fokuserer vi på rigging og sammenpakking av kiten før vi går over til launching, styring og manøvrering av kiten, hvordan man legger den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Etter hvert begynner vi med opplæring av hvordan man regulerer kraft og avansert styring av kiten.

Søndag:
Vi starter dagen med litt kiting for å repetere det vi gikk gjennom dagen før når elevene behersker å styre kiten går man over til skikting. I løpet av dagen går vi over til litt mer avanserte ting som teknikk for kiting i lite vind, tuning/justering av kite. Etter en kurshelg med kiting kan vi love at du er på vei hjem med en sliten kropp og ett stort smil om munnen.

Kursutstyr:
Klubben satser på å bruke nytt og moderne utstyr som ivaretar sikkerheten på en best mulig måte. Utstyrsleverandører velges fra år til år.

Personlig utstyr:
Vi anbefaler at du bruker telemarksski, twintip, randonne eller alpinski. Hvis du egentlig kjører brett kan imidlertid kurset være en fin anledning til å puste støvet av de gamle alpinskia. Du kommer lettere igjennom de første dagene med kite på ski enn brett. Brettet får du bruk for når du skal kite på egenhånd. Fjellski med tursko er generelt ikke stivt nok. Hvis du har teleskopstaver feller til skiene kan disse være gode å ha dersom vinden dør ut. Hvis du har truger kan dette også være greit å ha med på kursdagene. Vi håper på å få en del vind på kursene (!) så det er viktig å ha klær som beskytter godt. Generelt gode vinterklær er viktig. Husk at du skal være ute hele dagen og man blir sliten og svett av å kite. Under pauser må man ha ekstra klær å ta på seg slik at man ikke begynner å fryse. Deltakere må også medbringe hjelm. Har du slalombriller bør du absolutt ta med disse.

Målgruppe for kurset:
Aldersgrense
Aldersgrense på våre kurs er 14 år. Deltager under 18 år trenger skriftlig tillatelse fra foreldre/foresatte. Er deltager under 16 år, skal deltager stille med en foresatt. Den foresatte betaler 50 % av kursavgiften

Kursmateriell:
Prisen inkluderer all bruk av kites og trapeser og selvfølgelig instruksjon.

Eksamen/sertifisering:
Kursbevis

Vis flere tilsvarende kurs: