Kickboxing - voksne



Sted: Kristiansand Kampsport Senter - Lund og Vågsbygd
          Vest-Agder, Kristiansand
Kursadresse: Ægirs vei 10, 4632 Kristiansand (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandag og onsdag 19.00-19.45
Varighet: 1 sesong
Pris: 479 pr. mnd.

Vi tilbyr kurs i kickboxing for voksne. Det som gjør kickboxing så populært hos oss, er at kickboxing innføringstimer er et lavterskeltilbud som er lagt opp etter dem som har lite eller ingen grunnform. Du starter helt basic med det grunnleggende, og intensiteten økes i tråd med din utvikling.

Treningen består hovedsakelig av slag og spark, som utføres i luften og på pads med partner. Hos oss blir du tatt godt vare på. Hos oss er det ikke rom for folk med store egoer, som har til hensikt å lære å sloss. Folk som trener hos oss over tid, pleier å få bedre selvtillit, kommer i bedre form, og får i tillegg mange nye hyggelige bekjentskaper.

Utvikling og treningsmuligheter:
Når du har trent i ca et år, har vi sørget for at du har bygget opp nok tekniske ferdigheter til å trene på mellompartiet. Etter ca 1 - 2 år på mellompartiet, eller når du har oppnådd grønt 2, så er det mulighet for å over videregående parti. Mellom, og de videregående partiene holder en høyere intensitet, der du får prøve deg på mer avanserte teknikker, i de samme trygge omgivelser som du er vant til fra innføringspartiet. Etter ca 1 år med kickboxing, er du mest sannsynlig i mye bedre form enn det du er i dag. Når du er på mellompartiet og er god nok, har du mulighet til å delta på konkurransepartiet. De videregående partiutøvere har mulighet til å trene både på mellompartiet og konkurransepartiet om ønskelig.

Sparring / Kamp:
Treningen og tryggheten din bygges opp gradvis på en slik måte, at sparring / kamp blir en naturlig del av din utvikling. Det første 9 - 12 måneder året er det ingen fri sparring. Vi gjør noe som heter oppgavesparring, noe som gjør at ting er forutsigbart og enkelt å få til. På mellompariet begynner vi med lett kontrollert sparring, det er nesten ikke kontakt. Det fleste damer / jenter er skeptiske før de starter, men blir overasket over hvor komfortable og flinke de er når de endelig begynner med å sparre. På grunn av måten vi bygger opp treningen og utøverne våre, har vi ALDRI hatt noen skader som skyldes for hard kontakt på trening mellom utøverne våre. Dette er noe vi er stolt av.

Kickboxing og konkurranse:
Noen av medlemmer sikter på stevner innen Kickboksing, men dette er valgfritt. Alle som ønsker å trene på konkurransepartiet må være medlem av idrettsklubben Kristiansand Kampsportklubb. Klubben er et idrettslag med eget styre og vedtekter som er med i Norges Kickboxing Forbund og NIF. De som ønsker å konkurrere og trene i klubben må betale egen kontingent til klubben. Klubben holder egne konkurransetreninger for konkurransepartiet. Her må du minst ha de grunnleggende ferdighetene for å kunne delta, vi har satt gult 1 som minstekrav.

Målgruppe for kurset:
Ungdom/voksne fra 15 år som ønsker å lære kickboxing

Kursmateriell:
Alle som trener kickboxing må ganske umiddelbart ha riktig treningsutstyr. Startpakken består av alt det viktigste du trenger det første året og selges på senteret. Du kan låne utstyr på prøvetimen. Alle er uniformert likt, med samme bukser og t-skjorte. Dette skaper lagfølelse. Har du trent kickboxing en annenplass fra før og ønsker å bli medlem hos oss, trenger du å kjøpe deg uniformen vår.

Vis flere tilsvarende kurs: