Hvordan lykkes med din første voldgiftsak - Unngå kostbare feil



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-12:30
Varighet: 3 timer
Pris: 3.995

Innføringskurs i voldgift beregnet på advokater og andre som har liten eller ingen erfaring med voldgift. Bakgrunnen for kurset er at mange advokater, tross mye erfaring fra domstolene, vet lite om hvordan en voldgiftssak foregår og hva som skiller en voldgiftsprosess fra en domstolsprosess.

Udbytte
Kurset vil gi deltakerne de nødvendige kunnskapene til å håndtere en voldgiftssak på en god måte, og unngå kostbare feil.

Innhold:
På kurset gjennomgås blant annet:

• De viktigste forskjellene mellom voldgiftsaker og saker for de alminnelige domstolene
• De sentrale forskjellene mellom institusjonell voldgift og ad hoc voldgift
• Hva det innebærer at tvisteloven ikke gjelder
• Hvordan innlede en voldgiftssak
• Oppnevning av voldgiftsretten
• Saksforberedelsen – hva som er annerledes enn ved domstolene
• Bruk av skriftlige vitneforklaringer
• Den praktiske betydningen av at dommen ikke kan ankes

Underviser:
Amund Bjøranger Tørum, Professor, Nordisk institutt for sjørett ved UiO arbeider primært med formuerettslige, obligasjonsrettslige, forsikringsrettslige og energirettslige emner. Han har bred erfaring med tvisteløsning, både som prosedyreadvokat og voldgiftsdommer.

Knud Jacob Knudsen; Advokat og partner, Simonsen Vogt Wiig er leder for Simonsen Vogt Wiigs faggruppe for voldgift og medlem av firmaets tvisteløsningsteam. Han arbeider særlig med norsk og internasjonal voldgift, blant annet innenfor entrepriserett, selskapsrett og alminnelig kontraktsrett.

Knud Jacob Knudsen har oppdrag både som advokat og dommer i voldgiftssaker, og har erfaring med saker ved ICC, SCC, OCC og saker etter NOMA-reglene. Han er forfatter av kommentarene til voldgiftsloven på Gyldendal Rettsdata. Han har møterett for Høyesterett fra 2004.

Målgruppe
Kurset er rettet mot advokater som har liten eller ingen erfaring med voldgift, og som søker kunnskap om hvordan voldgiftssaker skal og bør håndteres.