Gratis yogaøvelser -avspenning



Kursarrangør: Anahata Yoga
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: Ta kontakt for mer informasjon

Du finner podkasten der du lytter til podkast, bare søk opp: Anahata -kortreist yoga. Du kan gå direkte til Spotify eller Apple Podcast her, eller du kan følge en av temaene under direkte til nettsiden for podkast-tema:

Har du opplevd å våkne opp etter en full natts søvn og likevel være sliten? Eller ikke få sovne om kvelden? Eller at det føles som en tankekværn i hodet som ikke stopper opp og forstyrrer deg? Alt dette er helt vanlig og det er her den yogiske teknikken dybdeavspenning -yoga nidra- kommer inn i bildet. Swami Satyananda hevder at 45 minutters dybdeavspenning tilsvarer 4 timer søvn. Teknikken minner om autogen trening og er systematisk bygget opp.

En dybdeavspenning krever minimum 20 minutter, gjerne lengre. Av og til er ikke det praktisk i hverdagen og man kan få godt utbytte av kortere avspenninger også, selv et par minutter i ro på matta, sofaen eller senga, med øynene igjen og oppmerksomheten rettet innover har en virkning på kropp og sinn.

Forberedelser: Sett mobilen på lydløs, finn frem et teppe så du holder varmen. Liker du å ligge med en pute under knærne for å avlaste korsryggen gjør du det og har du en øyepute kan den også brukes. Innstill deg på å sette av tid til avspenning.