Grafikkurs med Morten Langhoff del 2



Kursarrangør: Bærum Malerklubb
Sted: ‘Pynten’
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: J. A. Lippestads vei 4, 1336 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Mandager kl 18:00 - 21:00
Varighet: 10 uker
Pris: 1.450

Vi tilbyr grafikkurs med Morten Langhoff del 2. Bakgrunnen for denne kursserien er at klubben har fått en liten, enkel grafikkpresse etter Bjørn Helge Hansen, som underviste i klubben i mange år. Etter denne kurshelgen vil deltakerne kunne bruke pressen på egenhånd i malerklubbens lokaler.

Innhold:
I denne delen vil Morten utelukkende fokusere på høytrykk, fortrinnsvis tresnitt. Det vil bli fokus flerfargetrykk. Dette kan gjøres på mange måter, og Morten vil presentere noen av disse.
• Trykking med flere plater, der hver plate trykkes i én farge.
• «Puslespillteknikk» - en metode som sies å ha blitt utviklet av Edvard Munch.
• «Reduksjonsteknikk» - en litt vrien teknikk der man må planlegge godt!
• Monotypi – en teknikk som gir store friheter, men der det bare blir ett eksemplar av hvert trykk.
Man trenger ikke å ha deltatt på del 1 for å bli med på del 2. Med bakgrunn i interessen for del 1 og 2 vurderer vi å sette opp en del 3 med fokus på dyptrykk til høsten.

Kursholder:
Morten Langhoff har bodd mange år i Paris, der han også har sin kunstutdannelse fra. Han har også vært innom grafikkavdelingen på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Morten er også kunsthistoriker. Selv foretrekker Morten å male med oljemaling eller akvarell, men han har kjennskap til og har undervist i andre teknikker også, for eksempel tempera og akryl. Som lærer er Morten opptatt av å hjelpe elevene til å finne sitt eget ståsted. Han forsøker gjerne å få elevene til selv å sette ord på det de ønsker å få til fremfor å fortelle dem hva de skal gjøre.

Kursmateriell:
Morten kjøper inn materialer.
Det vil tilkomme en materialavgift på kr. 300,- i tillegg til kursavgiften. Denne vippses direkte til Morten (tel.: 906 09 699).
Husk matpakke og kaffekopp.

Påmelding:
Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og kun ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontingent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.

Vis flere tilsvarende kurs: