Gjennomføring av risikovurderinger - onlinekurs



Kursarrangør: Kiwa Kompetanse
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09.00-16.00
Varighet: 1 dag
Pris: 6.000
Neste kurs: 19.09.2024 | Vis alle kursdatoer

God kjennskap til risikobildet i egen virksomhet bidrar sterkt til å forhindre uønskede hendelser og sikre at virksomheten når sine mål. På dette kurset lærer du å gjennomføre risikovurderinger (risikoidentifisering, risikoanalyse, risikoevaluering).

Med bakgrunn i risikovurderinger kan virksomheten finne ut hvilke forebyggende og konsekvensreduserende tiltak som må iverksettes.

Onlinekurset veksler mellom innlegg, dialog og oppgaver med aktuelle problemstillinger. Ved gjennomføring av oppgaver jobber deltakerne online i grupper.

Hvem passer kurset for?
Kurset passer for alle som skal gjennomføre risikovurderinger. Kurset er uavhengig av bransje og deltakernes nivå vedr gjennomføring av risikovurderinger.

Hva lærer du?
• Begrepsforståelse innen risiko
• Hvordan henger risikovurdering og ROS-analyse sammen
• Kjennskap til retningslinjer for risikostyring
• Øvelse i bruk av metode for gjennomføring av risikovurdering
• Hvordan bruke resultater fra risikovurderinger i virksomhetens forbedringsarbeid

Hva får du igjen for kurset?
• Bli trygg på hvordan du kan gjennomføre en risikovurdering
• Økt kompetanse om retningslinjer for risikostyring

Bedriftsinternt kurs
Kurset kan gjennomføres som bedriftsinternt kurs, hvor aktuelle deltakere kan koble seg opp fra forskjellige lokasjoner og delta online. Ved gjennomføring som bedriftsinternt kurs tilpasses det til virksomhetens ønsker og behov, slik at det har størst mulig gjenkjennings- og tilbakeføringsverdi for deltakerne.

Workshop
Kurset kan gjennomføres som en bedriftsintern Workshop, hvor en veksler mellom innlegg, dialog og gruppearbeid hvor en jobber konkret med å få på plass systematikk, samt gjennomføring av risikovurdering i bedriften. Ved gjennomføring av gruppearbeid vil det bli benyttet case fra bedriften. Dette må kontaktperson hos bedriften være behjelpelig med å finne.