Fjell og fjord i Jotunheimen vest (DNT ung Oslo 18 - 25 år)



Kursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Jotunheimen
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: fra 3.499
Neste kurs: 16.07.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr tur i fjell og fjord i Jotunheimen vest for ungdom og fjellsportsinteresserte. Mellom fjell og fjord i spektakulære Jotunheimen vest. På denne turen skal vi innom flere hytter og nyte naturen vi vandrer gjennom. Magiske utsikter, massive fjelltopper, og turkist vann.

Innhold:
Er du glad i å bruke hele dagen ute på tur, gå i storslått natur med sekk på ryggen? Da håper vi å se deg i Jotunheimen!

Program dag 1:
Ankomst Leirvassbu (1.420 moh):
• Vi møtes i Lom kl 16:30. Ekstrabuss helt fram til Leirvassbu, tar ca 40 minutter. Fremme ved Leirvassbu spiser vi en deilig 3-retters middag. Etter middag samles vi i en av stuene hvor det blir informasjon om de neste dagsetappene og tid til å bli kjent.

Program dag 2:
Leirvassbu - Skogadalsbøen, ca 20 km (7 timer):
• Etter en god frokost på Leirvassbu med nistepakke-smøring, tar vi på oss sekkene og starter dagens tur. Den bærer bortover og nedover Gravdalen og nydelige Storutladalen - hele tiden med de fantastiske Hurrungane midt imot. Så brekker stien nedover de siste kilometrene i spredt løvskog mot Skogadalsbøen. Skogadalsbøen (831 moh) ligger som et smykke i Utladalen, og er en plass utenom allfarvei omkranset av de villeste fjell Jotunheimen har å by på. Nyt kvelden på tunet eller inne i den koselige peisestua.

Program dag 3:
Skogadalsbøen - Olavsbu, ca 18 km (8 timer):
• Etter frokost og smøring av niste vender nesen mot Olavsbu. Foran oss i dag ligger slak stigning gjennom Skogadalen før vi skal over fjellryggen mellom Mjølkedalstiden (2.137moh) og Skogadalsnosi (1.871 moh) og ned i Rauddalen. Herfra følger vi vannet og de siste 4 km inn mot Olavsbu. Hytta har sin beliggenhet ved foten av Mjølkedalstinden en av Jotunheimens flotteste topper, og ligger sentralt til i krysningen av de sentrale vandrerutene i Jotunheimen. Fremme på Olavsbu komponerer vi en middag sammen av det som finnes i selvbetjenings-lageret på hytta.

Program dag 4:
Olavsbu-Gjendebu 1.000 moh, ca 16 km (5 timer ):
• Vi spiser en god frokost, smører niste før vi starter turen til Gjendebu. Dagens etappe går i lett terreng gjennom Raudalen og videre ned Veslådalen. Terrenget rundt oss er ruvende og bratt. Nedover mot Gjende og Gjendebu er det frodig og fargerikt og stor kontrast til høyden vi kommer fra. Middagen i dag står vertskapet på Gjendebu for. Kanskje vi tar et kveldsbad i Gjende og nyter sommerkvelden utendørs før vi legger oss. Visste du at Gjendebu er den eldste turisthytten i DNT som er i drift, fra 1871?

Program dag 5:
Avreise Gjendebu - Oslo:
• Dagen starter vi tidlig med en deilig frokost som vertskapet på hytta har laget til oss. Vi avslutter turen etter frokost men tar båten sammen kl 08:35 fra brygga ved Gjendebu, som er på Gjendesheim ca kl 09:20. Billetten må kjøpes om bord av hver enkelt deltaker (280kr). Båtturen over Gjende er fantastisk, med blågrønt vann og massive fjelltopper rundt. Båten kjører forbi verdenskjente Besseggen. En flott start på dagen og nydelig avslutning på turen vår i Jotunheimen! Fra Gjendesheim tar vi buss med Valdresekspressen linje NW161 tilbake til Oslo. Turen tar ca 4,5 timer, info om busstider kommer.

Med forbehold om endring i programmet:
Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca. 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Turpakken inkluderer:
Overnatting, turledere, transport med Gjendebåten, alle måltider (betjent hytte: frokost, niste/termos og vanligvis 3-retters middag), (selvbetjent hytte: frokost, niste og middag fra selvbetjeningslageret). Unntak: Første dag kun middag. Siste dag kun frokost + niste.

Turlederne:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne.

Kart og ruteinformasjon:
• Jotunheimen 1:50 000 (Calazo) eller Jotunheimen Vest 1:50 000 (Nordeca)
• Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon
• Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

Matallergier:
• Gi beskjed ved påmelding!

Hyttene:
• Leirvassbu
• Skogadalsbøen
• Olavsbu
• Gjendebu

Overnatting:
• Deltakerne bor på 4 - 6-sengsrom i egen lakenpose
• Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting på hyttene
• Sovepose kan ikke benyttes

Pris:
• Ung Medlem kr 3.499,-
• Ikke-medlemspris kr 5.800,-

Målgruppe for kurset:
Ungdom 18 - 25 år og fjellsportsinteresserte

NB! Husk å tegne egen reiseforsikring gjennom et forsikringsselskap

Gradering av turen:
• Krevende vanskelighetsgrad. Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/ turbeskrivelsen.

Kursmateriell:
Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.