Fagskole - Psykisk helsearbeid



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Østfold, Sarpsborg
Østfold
Kursadresse: Kulåsgata 17, 1721 Sarpsborg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: kl 17:30 - 21:30
Varighet: 330 timer / 2 år

Vi tilbyr fagskole om psykisk helsearbeid. Det er stadig flere personer som utvikler psykisk uhelse i samfunnet vårt. Det er derfor behov for flere ansatte innen helse- og oppvekstsektoren med kompetanse innen psykisk helsearbeid.

Informasjon:
Vil du være en av de som bidrar til å forebygge og hindre at denne trenden fortsetter å utvikle seg samt ivareta de som allerede har utviklet psykisk uhelse? Fagskoleutdanningen i psykisk helsearbeid gir deg den verdifulle kompetansen du trenger for å være en aktiv bidragsyter i dette viktige arbeidet.

Faginnhold:
Emne 1 - Felles grunnlag for fagskoleutdanning i helse- og sosialfagene:
• Det første emnet er et fellesemne for helse- og oppvekstfagskolene og skal utvikle nødvendig kunnskap og forståelse i en felles referanseramme for yrkesutøvere i helse- og oppvekstsektoren. Sentrale temaer er kommunikasjon, etikk og konflikthåndtering. Du får også kjennskap til sentral lovgivning som helsepersonell må forholde seg til i utøvelsen av yrket. Emnet danner grunnlaget for videre fordypning i temaene i de senere emnene der disse knyttes opp mot fagskolens fordypningsområde.

Emne 2 - Grunnlagstenkning og lovverk:
• I dette emnet skal du få økt kunnskap om og innsikt i aktuelt lovverk, bli bevisst virkeligheten av tverrfaglig samarbeid innen og mellom forvaltningsnivåene samt utvikle samhandlingskompetanse.

Emne 3 - Teori og arbeidsmåter:
• Dette emnet skal gi deg breddekompetanse om ulike psykiske problemer og lidelser. Emnet handler også om viktigheten av å ha en etisk reflektert grunnholdning i arbeidet med mennesker med psykiske problemer og lidelser.

Emne 4 - Kommunikasjon og samarbeid, utvikling og øvelse av relasjonskompetanse:
• Dette emne skal gjøre deg mer bevisst dine egne kunnskaper og ferdigheter, for derigjennom å kunne erkjenne egne grenser både faglig og personlig. I dette emne skal du også lære å bli tryggere på å ta initiativ til, organisere og iverksette tiltak sammen med brukerne, pårørende, teamet og støtteapparatet i kommunene.

Emne 5 - Praksis:
• Praksis gjennomføres med 350 timer parallelt med emne 3 og 4, og kan avvikles på eget arbeidssted så sant arbeidsoppgaver og valgt problemstilling samsvarer med målene i studieplanen.

Emne 6 - Fordypning:
• Fordypningsoppgave med selvvalgt fordypningstema. Eksamen med individuell muntlig høring med utgangspunkt i den skriftlige fordypningsoppgaven.

Finansiering:
Finansiert med offentlige midler

Målgruppe for kurset:
Hjelpepleiere, helsefagarbeidere, omsorgsarbeidere, aktivitører, barne- og ungdomsarbeidere, portør, ambulansearbeider, helsesekretær. Søkere kan også tas inn på bakgrunn av relevant realkompetanse.

Politiattest:
• Det er krav om politiattest for opptak til studiet. Politiattesten må sendes inn innen en måned etter at studietilbud er gitt og må ikke være eldre enn 3 måneder ved innsendingstidspunktet.

Opptakskrav:
1) Formelle opptakskrav:
• For opptak til fagskoleutdanningen i psykisk helsearbeid kreves det fullført og bestått videregående opplæring fra programområdet helsearbeiderfaget, omsorgsarbeiderfaget, hjelpepleier, portørfaget, ambulansearbeiderfaget, barne- og ungdomsarbeider, helsesekretær eller aktivitørfaget.

2) Opptak på bakgrunn av realkompetanse:
• Med realkompetanse menes all formell og ikke-formell kompetanse som en person har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid. Det kan i særskilte tilfeller gjøres opptak på grunnlag av realkompetansevurdering.

Norskkunnskaper:
• Søkere med annet morsmål enn norsk må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende B1-nivå på alle delprøver

Eksamen / sertifisering:
1) Arbeidskrav emne 1 - 4:
I hvert emne skrives en emneoppgave som må være bestått for å få godkjent emnet

2) Praksis:
Gjennomføring av 350 timer praksis med påfølgende praksisoppgave. Både praksis og praksisoppgave må være bestått for å få godkjent praksisemnet.

3) Fordypningsoppgave:
Avsluttende eksamen består av skriftlig fordypningsoppgave med påfølgende muntlig høring