Fagskole - Barn med psykiske utfordringer



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Østfold, Sarpsborg
Østfold
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (14 studiepoeng)
Undervisningstid: kl 09:00 - 15:00
Varighet: 96 timer
Pris: Gratis

Vi tilbyr fagskole om barn med psykiske utfordringer. Emnet gir breddekompetanse om ulike psykiske problemer og lidelser hos barn og ungdom, med særlig vekt på angst, depresjoner og adferdsproblemer som ofte er hovedutfordringene.

Innhold:
Du vil også få kunnskap om hva som kjennetegner et psykisk helsefremmende miljø og hva som fremmer psykisk helse. Forskning viser at 15 - 20% av alle barn i alderen 3 - 18 år har nedsatt funksjon på grunn av symptomer på psykiske vansker eller lidelser. For å minske denne prosenten er det viktig at ansatte har kompetanse i å kunne forebygge psykisk uhelse samt i å avdekke psykisk uhelse så tidlig som mulig da god psykisk helse er en ressurs med hensyn til oppvekst, utdanning og inn i livet som ung voksen.

Gjennom dette emnet skal studenten tilegne seg breddekompetanse om ulike psykiske problem og lidelser, om forebygging, behandling og rehabilitering samt forstå viktigheten av tverrfaglig samarbeid for å ivareta barn og unge med psykiske utfordringer. Videre skal studenten ha en etisk reflektert grunnholdning i arbeidet med barn og unge med psykiske problemer og lidelser.

Finansiering:
Utdanningen er finansiert gjennom statlige midler

Målgruppe for kurset:
Målgruppen for dette emnet er unge og nyutdannede mellom 18 og 30 år med relevant yrkesfaglig utdanning som står helt eller delvis utenfor arbeidsmarkedet. Målgruppen er også andre permitterte og ledige som dekker forkunnskapene.

Politiattest
• Studiet krever politiattest

Opptakskrav:
• For opptak til fagskoleutdanningen Psykisk helsearbeid kreves fullført og bestått videregående opplæring fra programområdet Barne- og ungdomsarbeiderfaget eller Helsearbeiderfaget i utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag. Hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og personer med fullført og bestått videregående opplæring fra programområdet, samt aktivitører i utdanningsprogram design og håndverk kan også søke.

Lærlinger eller andre som skal avlegge fagprøve i fagene barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider eller aktivitørfaget er også aktuelle søkere. Det kreves dokumentasjon på bestått fagprøve så snart denne foreligger.

Opptak på bakgrunn av realkompetanse:
• Med realkompetanse menes all formell og ikke formell kompetanse som er opparbeidet gjennom skolegang, arbeid og fritid som er relevant for dette studiet, dvs. ca. 5 års praksis som ufaglært eller en kombinasjon av relevant praksis og skolegang.

Krav om norskkunnskaper:
• Fremmedspråklige studenter må dokumentere norskkunnskaper på nivå B2, alle delprøver.