Fagdag om forebygging av trusler og vold - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr fagdag som webinar for ansatte i helse- og omsorgsyrker og skole, om forebygging av trusler og vold i møte med tjenestemottaker. Kurset retter særlig oppmerksomhet på forebyggingsaspektet i situasjoner hvor en tjenestemottaker viser aggressiv adferd.

Innhold:
Ansatte som opplever truende situasjoner og vold fra tjenestemottaker er et økende problem i arbeidslivet. Dette webinaret er tilrettelagt for ansatte i helse- og omsorgsyrker og skole, men også andre som møter trusler og vold på arbeidsplassen vil ha nytte av fagdagen. Kurset retter særlig oppmerksomhet på forebyggingsaspektet i situasjoner hvor en tjenestemottaker viser aggressiv adferd.

Agenda:
• Vold og aggresjon som fenomen
• Forebygging
• Nedtrappende samhandling og kommunikasjon (faseorientert håndtering av situasjoner som potensielt kan føre til vold)
• Felles refleksjon over problemstillinger
• Det vil bli lagt inn pauser og lunsj i løpet av dagen

Kursholder: Ole Greger Lillevik

Ole Greger Lillevik er forfatter og dosent ved UiT Norges arktiske universitet. Han jobber også ved RVTS Nord som spesialrådgiver. Han har bakgrunn som psykiatrisk sykepleier, og har arbeidet med forskning og undervisning siden 2001. Han er en sentral skikkelse i forskning og undervisning rundt forebygging av trusler og vold i hjelperrollen. Lillevik har bidratt til en rekke artikler og bøker innen fagområdet. Lillevik har også bidratt til utvikling av Bufetats opplæringsprogram om trygghet og sikkerhet i barneverninstitusjoner.

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Ansatte i helse- og omsorgsyrker og skole, men også andre som møter trusler og vold på arbeidsplassen vil ha nytte av fagdagen.

Kursmateriell:
For å delta trenger du bare å ha en PC/Mac. Fagdagen sendes som vanlig video, med mulighet for chat.