Fagbrev resepsjonsfaget, teori til fagprøven - virtuelt klasserom



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer / 6 måneder
Pris: 16.500

Vi tilbyr fagbrev i resepsjonsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du lang praktisk erfaring fra bransjen, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev som fagoperatør i resepsjonsfaget være noe for deg!

Faginnhold:
1) Vertskapsrollen:
Vertskapsrollen omfatter gjestehandtering i resepsjoner og formidling av serviceleveranser i en virksomhet. Videre dreier det seg om situasjonstilpasset kommunikasjon og oppførsel. Vertskapsrollen omfatter formidling av produkt og tjenester som inkluderer lokale og regionale attraksjoner, lokalt næringsliv og transporttilbud. Regelverk og rutiner for trygghet under oppholdet hører med til hovedområdet.

2) Salg:
Salg omfatter kommunikasjon og samhandling i resepsjonen med kunder, gjester og medarbeidere. Det omfatter salg, mersalg og gjensalg. Videre inkluderer det utforming av salgsbrev, utarbeiding av kommunikasjonsmateriell, klagehandsaming og presentasjon av serviceleveransen. Hovedområdet fokuserer på samarbeid med de eksterne salgskanalene knyttet til virksomheten. Bruk av digitale reservasjons- og kundeoppfølgingssystem i virksomheten hører med til hovedområdet.

3) Drift:
Drift omfatter daglige gjøremål i en resepsjon. Her inngår driftssystemene i virksomheten, trygghetsrutiner, internkontrollrutiner og bruk av digitale verktøy. Hovedområdet omfatter også innhenting av og analyse av nøkkeltallene i virksomheten.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til resepsjonist med fagbrev

Opptakskrav:
• For å få best mulig læringsutbytte av kurset anbefaler vi at du som deltaker har minst 3 års relevant arbeidserfaring ved kursoppstart. Videre anbefaler AOF at du har norskkunnskaper tilsvarende B1 muntlig og skriftlig

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.