Entrepriserett - Innføringskurs



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-16:30
Varighet: 7 timer
Pris: 6.995

Vi tilbyr innføringskurs i enterpriserett. Kurset er rettet mot de som ønsker en innføring i entrepriserett, og som i liten grad eller i det hele tatt har jobbet med entrepriserett tidligere. Kurset er lagt opp praktisk med mange eksempler, små caser og muligheter for diskusjon.

Udbytte
Kurset gir en grunnleggende innføring i entrepriserett, med særlig fokus på risikofordelingen og ansvar lagt til de ulike partene i entreprisekontraktene.

På kurset får du bl.a.:
• Kunnskap om vanlige problemstillinger i bygge- og anleggskontrakter
• Dypere innsikt i vurdering av hvem som sitter med ansvaret i ulike situasjoner
• En forståelse av endringsregimet med varslingsregler og preklusjon
• Overblikk over et kontraktsforløp fra start til slutt

Innhold:
Kurset gjennomgår hele kontraktsforløpet i en entreprisekontrakt. Ved gjennomgangen blir også forskjeller og likheter til rådgiverkonktraktene belyst.

Emner er bl.a.:
• Kontraktsinngåelsesfasen: Kontraktsmodeller og ulike standardkontrakter, avtaleinngåelse og tolkning, vederlagsformater
• Kontraktsperioden: Byggherres/oppdragsgivers rettigheter og plikter, entreprenørens/rådgiverens rettigheter og plikter, endringer, grunnforhold, svikt i byggherrens medvirkning, prosjekteringsfeil, forsering, plunder og heft mm.
• Overtakelse
• Sluttoppgjør

Underviser:
Arild Skage, Advokat og partner, CMS Kluge, har bistått i en rekke prosjekter innen bygg og anlegg. Gjennom løpende oppfølging i byggetiden har Arild opparbeidet inngående kjennskap til prosjektenes praktiske hverdag. Arild har også prosedert en rekke større tvistesaker innen bygg og entreprise for domstolene. Arild er mye brukt som kursholder innen bygg- og entrepriserett.

Målgruppe
Advokater, fullmektiger og jurister som arbeider med rådgivning innen entrepriserettslige emner og ellers andre som ønsker å få en innføring i entrepriserett. Det er ikke nødvendig å ha jobbet innen sektoren tidligere, og kurset gir verdifull innsikt til både jurister og ikke-jurister.

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis vil i etterkant av kurset bli utstedt til deltakerne til bruk for dokumentasjon av etterutdanning.