Cooperative learning: classbuilding + teambuilding - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr nettkurs om cooperative learning: classbuilding + teambuilding. Cooperative Learning er både en metodikk og en pedagogisk tilnærming som leder til inkludering, elevaktivitet, engasjement, læring og sosial utvikling.

Innhold:
Har du snust litt på Cooperative Learning, men ønsker å lære mer? Har du kommet litt i gang - eller vet du egentlig ikke helt hvor du skal starte? Classbuilding, eller klassebygging som vi kan oversette det til på norsk, er et viktig sted å begynne. Gjennom klassebyggingsaktiviteter trener vi elevene i å gjensidig støtte hverandre, slik at det skapes en positiv kontekst for læring innad i gruppa.

Målet med classbuilding er at elevene skal bli kjent med hverandre, at det skal skapes en klasseidentitet og at elevene skal føle støtte og styrke fra klassekamerater. Dette igjen fører til at barna respekterer de ulikhetene som er, fordi inkludering er i fokus. Gjennom samarbeidslæring bygger elevene videre på hverandres bidrag. Classbuilding er aktiviteter som gjør at alle bidrar på lik linje.

At alle er inkludert styrker fellesskapet, hjelper til med å utvikle toleranse og legger grunnlag for konstruktiv samhandling. Dessuten er det morsomt! I en klasse ønsker vi selvfølgelig at alle skal bli kjent med alle, og at alle skal kunne samarbeide med alle. Hvordan kan vi få elever med ulik bakgrunn og ulike forutsetninger til å arbeide sammen som en effektiv gruppe? Hvordan kan vi sikre at alle blir sett, hørt - og at alle bidrar? Teambuilding legger grunnlaget for effektivt samarbeid.

Teambuilding, som vi kan oversette med lagbygging eller gruppebygging, er en prosess hvor ulike elever blir kjent med hverandre og lærer å stole på hverandre. Målet er at elevene respekterer hverandre og dermed makter å dra nytte av hverandres bidrag. Teambuilding skal styrke gruppene, altså teamene, og deres samarbeidsferdigheter. Når elevene blir godt kjent med dem de er på gruppe med, vil gruppemedlemmene støtte hverandre og respektere hverandre.

De vil sette pris på forskjellene som er innad i en gruppe, og de vil utvikle hverandres styrker. Dette nettkurset inneholder forskningen og teoriene bak arbeidsmåten Cooperative Learning. Du vil få mange konkrete eksempler på class- og teambuilding brukt i praksis. Du vil også få kunnskap om hvordan du som pedagog kan aktivere elevene, slik at de er den aktive part i klasserommet, med deg som tydelig klasseleder.

Agenda:
• CL-tankegangen
• Klassemiljøarbeid
• Samarbeid – en demokratisk prosess
• Livsmestring som en del av Cooperative Learning
• Lærerens rolle
• Sosiale ferdigheter og CL-strukturer; hvordan fremme toleranse, respekt og samarbeidsvilje?
• Tilpasset opplæring
• Tips om ulike typer oppgaver

Kursholder: Linda Kristin Bjugn

Linda Kristin Bjugn er allmennlærer med 30 års erfaring fra grunnskolen, og har i mange år hatt ansvaret for lesekurs for ulike elevgrupper, og er lærerspesialist i norsk med vekt på småskolen. Linda er kurset i Kagan Cooperative Learning som speiler undervisningen i alle fag.