Berlinseminaret – Mai 2024



Kursarrangør: RetoRingdal
Sted: Como
          Utlandet, Tyskland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 5 dager
Pris: 49.500
Neste kurs: 17.09.2024 | Vis alle kursdatoer

"I Berlin fins Europas mørke fortid, men også nøkkelen til Europas fremtid". Torgrim Eggen. Bli med til Berlin – og forstå mer av Europa og verden. Møt tanker, ideer, undergrunn og politisk overtro. En uke på Berlinseminaret vil ta deg med inn i korridorer der makt forvaltes og skapes.

Møt den pulserende metropolen, seil på Spree, møt kulturstjerner, Bundestagrepresentanter, påvirkere, miljøkrigere, tenketanker, ambassadører og en marineminister. Og bli med hjem til folk flest.

Innhold
Dette seminaret er for deg som er opptatt av Europas sikkerhet, energi – og det store bildet: Hvilken rolle skal Europa spille, hva skjer med USAs relasjon til Europa, hvordan skal Tyskland håndtere seg selv, sin handel og sin energikrise.

Lær deg den politiske forskjellen på S-bahn og U-bahn.

Bli med du som er opptatt av handel, klima, politikk, kultur, litteratur, punkens historie, mat, kebab, klassisk musikk, nattklubber og kloke med-seminarister.

Berlinseminaret arrangeres av folkene bak det sagnomsuste Washingtonseminaret.

Prisen inkluderer:
Seminar, kost, losji, arrangementer, transport, utflukter, lunsjer, middager og konsertbilletter.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
“Behovet for å være tydelig, men samtidig inkluderende og venn med de jeg forhandler med eller taler til har vært en mangelvare hos meg. Jeg har lagt meg til en uvane der jeg er unødig kort, samtidig som jeg blir oppfattet som konfliktorientert - fremfor dialogsøkende og tillitsskapende. Kurset i Brunate har vært et skjellsettende vendepunkt for hvordan jeg oppfatter det å tale eller diskutere med andre. Kursets to ledere utfyller hverandre på en optimal måte og plukker med letthet av mine unoter, samtidig som de gir konstruktive tilbakemeldinger på hva og hvordan jeg bør justere meg. I tillegg gir kursstedet og deltakerne en nydelig ramme der man lærer av hverandre og nyter noen herlige sosiale dager på landsbygda over Comosjøen.”
— Heine Strømme, Daglig leder, Palmesus

“Ringdals kurs i Italia er en sann opptur! Retorikkens hemmeligheter i sentrum, formidlet med engasjement, innsikt og lekenhet av kurslederne, og utøvd med skrekkblandet fryd og begeistring av deltakerne. For Kjell Terje Ringdal og makker Frank Jørstad klarer på forunderlig vis å gjøre det komfortabelt utenfor komfortsonen. I Brunate ble vi inspirert til å strekke oss litt lenger, til å gutse og til å ta sats, vel vitende om at nye venner sto på sidelinja og heia. For der, i høydene over Como-sjøen, ble vi også en skikkelig sammensveisa gjeng. Nydelige omgivelser, et kurs prega av kreativitet, varme og humor, - og god mat og vin attpå. Dette er rett og slett de beste rammer for å lære overbevisningens kunst. Jeg er overbevist!”
— Ingrid Kvammen Ekker, Seniorrådgiver, Utenriksdepartementet