BHT konferansen 2024



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Dag 1 kl 09:30 - 16:00
Dag 2 kl 09:00 - 15:00
Varighet: 2 dager
Pris: fra 6.300
Neste kurs: 10.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr BHT-konferansen 2024. Vi samler alle som arbeider med bedriftshelse, arbeidshelse og HMS for å sette fokus på endringene i rammebetingelser, og nye fokusområder for alle som arbeider med arbeidsmiljø og arbeidshelse. Sett av datoene allerede nå.

Program dag 1:
kl 09:30 - 10:10 Hva er en målrettet og effektiv BHT-ordning:
BHT er et viktig virkemiddel for å forebygge sykefravær og frafall i det norske arbeidslivet. For å lykkes med å sikre flere hender i arbeid framover, er vi avhengig av en BHT-ordningen som er målrettet og effektiv. I dette innlegget vil Therese fortelle mer om hvordan BHT kan lykkes for å jobbe mer målrettet og kunnskapsbasert med arbeidshelse og risikoforhold knyttet til selve arbeidet.
- Therese N. Hanvold, Avdelingsdirektør Stami

kl 10:20 - 11:05 Erfaringer fra tilsyn - hva kan BHT bli bedre på:
I dette innlegget vil Arbeidstilsynets dele sine erfaringer om hva de ser på ulike tilsyn i ute i bedrifter som er tilknyttet BHT. De gjør seg derfor også erfaringer om hvilke oppgaver BHT utfører som har positiv effekt og hva BHT kan bli bedre på i møte med ulike bransjer. Arbeidstilsynet vil også dele siste nytt om endringer i regelverket siste året.
- Marit Jaastad Solvang, Seniorrådgiver
- Beate Vinje Røstad, Seniorrådgiver

kl 11:15 - 12:00 Risikovurdering - hvorfor og hvordan:
Risikovurdering er selve hjertet i HMS arbeidet. Hvorfor er det så viktig å gjøre gode risikovurderinger? Hva forventer Arbeidstilsynet av risikovurdering ute i bedrifter og hvorfor vurderer de forskjellig mellom bransjer og virksomheter? Arbeidstilsynet vil også dele tips og råd om gode verktøy.
- Beate Vinje Røstad, Seniorrådgiver

kl 12:15 - 13:00 Relasjonskompetanse i møte med mennesker - BHT:
Uansett hvilken fagrolle du har i BHT så jobber du med mennesker. Hvilken kompetanse trenger du for å styrke ditt møte med ulike mennesker i ulike bransjer? Til å svare på dette har vi fått med oss nestoren Jan Spurkeland, som er blant de i Norge som kan mest om dette.
- Jan Spurkeland, Forfatter, foredragsholder

kl 13:00 - 14:00 BHT-Lunsj:
Her samler vi foredragsholdere og deltakere på en uformell arena, der vi legger til rette for å bygge bro mellom de som ønsker å utvide nettverket sitt, eller diskutere spesifikke problemstillinger.

kl 14:00 - 14:45 BHT - en ubrukt ressurs i AMU:
Hvordan kan BHT bli en mer aktiv deltaker i AMU og bruke sin spisskompetanse, og uavhengige stilling i arbeidsmiljøspørsmål, til å vise sammenhenger i virksomheten? Hvordan kan BHT medvirke til at sykefraværsstatistikken blir grunnlag for aktive handlinger framfor historiefortelling? I dette innlegget viser Arne hvordan BHT kan gå fra å være en ubrukt til en brukt ressurs i AMU.
- Arne Bernhardsen, Arbeidslivsekspert

kl 15:00 - 16:00 Hvordan møte endring og omstilling i arbeidslivet:
Bedriften skal omstilles. Arbeidsplassen din, karrieren din, er plutselig på vaklende grunn. Eller er den det? Det kan handle om automatisering, digitalisering og kanskje også robotisering. Og arbeidsgiver er som oftest i sin rett til å styre bedriften mot lønnsomhet. Den velkjente psykologen Frode Thuen har arbeidsliv som et av sine spesialområder, og vil komme med noen betraktninger.
- Frode Thuen, Psykolog

kl 18:30 - 19:30 Myldreområde ved baren:
Er det noen som vil diskutere, samle inn og eventuelt rette noen spørsmål til Arbeidstilsynet og til STAMI?
- Elin Risholt Korsveien, HMS-rådgiver

kl 19:30 - 22:00 Festmiddag:
Festmiddag for de som bestiller overnatting er 3-retters festmiddag inkludert. Vi møtes for uformell prat, nettverksbygging og avslapping.

Program dag 2:
kl 09:00 - 10:00 BHT sin rolle og arbeidslivets spilleregler i konflikthåndtering:
Å håndtere rollen som konfliktbehandler er ikke alltid lett. Hvordan går man inn i en slik rolle, hva er fallgruvene og hvilke spilleregler har vi å forholde oss til når det gjelder konflikthåndtering?
- Eli Rognved, Forfatter

kl 10:15 - 11:00 Hvordan vil kunstig intelligens påvirke fremtidens arbeidsliv:
Er det slutt på kjedelige, farlige og skitne arbeidsoppgaver i fremtidens arbeidsliv? Kan alt løses med avansert robotikk? Og kommer det nye utfordringer og dilemma vi må risikovurdere på arbeidsplassen?
- Jon Arild Johannessen, Professor

kl 11:15 - 12:00 Målrettede helsekontroller - hva og hvordan:
Helsekontroller har vært en viktig kjernevirksomhet, men det er en bekymring for at ressursbruken og effekten av helseundersøkelser ikke står i forhold til hverandre. Derfor er generelle helsekontroller «ute» mens spesifikke målrettede helsekontroller fortsatt har en plass blant bedriftshelsetjenestens kjerneoppgaver.

De målrettede helsekontrollenes innhold må derfor relateres til arbeidstakernes aktuelle eksponering i arbeidsmiljøet, testegenskapene må være tilstrekkelig gode, og det må også begrunnes at testene er nyttige i aktuelle situasjon og at de ikke er skadelige. Foredragsholders oppfatning av hvordan vi bør vurdere testers egenskaper vs lovkrav og egnetheten av disse testene som regelverket peker på vil bli berørt i foredraget.
- Karl-Christian Nordby, Avdelingsdirektør og overlege

kl 12:15 - 13:00 Hvem sitt psykososiale arbeidsmiljø er det:
Dette innlegget vil fokusere på at vi trenger en bredere tilnærming til det psykososiale arbeidsmiljøet for å lykkes. Ledelsen har et overordnet ansvar, men kan ikke lykkes om det ikke er flere av oss tar tak i det psykososiale her og når. I dette foredraget får du høre mer om hva og hvordan.
- Trygve Steiro, Førstelektor ved NTNU

kl 13:00 - 14:00 BHT-lunsj:
Da bretter vi opp armene og begynner planleggingen av BHT-konferansen 2024. Dersom du har tips til tema, prosjekter eller forskning som du mener er viktig for gjennomføringen, kan du sende en epost til vår prosjektleder: elin(at)fagfokus.no.

kl 14:00 - 15:00 Arbeidskultur og medarbeiderskap - hvordan være en god kollega:
Til å avslutte konferansen har vi fått med oss Per Henrik Stenstrøm til å snakke om kultur og medarbeiderskap på arbeidsplassen. Med et artig skråblikk vil han gi oss en liten vidunderkur mot dårlig arbeidsmiljø både på egne arbeidsplass og de arbeidsplassene BHT møter i sin arbeidshverdag.
- Per Henrik Stenstrøm, Foredragsholder, rådgiver

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle

Vis flere tilsvarende kurs: