Anatomy Trains Structure & Function - nybegynnere



Kursarrangør: Bergen Body Work
Sted: Bergen Body Work
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Vestre Strømkaien 1, 5008 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 0900-1700
Varighet: 3 dager
Pris: 7500

Strukturell Integrering er som en "educational treatment" der terapeut og klient jobber i team. Terapeuten vil lære å kartlegger hvordan den individuelle kroppen har løst bevegelse og kan slik fasilitere de ulike strukturene i kroppen som holder og som hindrer bevegelse

ANATOMY TRAINS

- et anatomisk kart som lenker sammen musklene i bevegelse-

I Strukturell Integrering utdanningen som Bergen Body Work tilbyr gjennom Anatomy Trains, vil du lære å kartlegge det kontinuerlige samarbeidet i kroppens 3-dimensjonale gang system. Dette gir grunnlags strategier for å fasilitere nøyaktig i de ulike bindevev lagene, som bidrar til at muskler er smidige og kan gjenopptar sin naturlige funksjon i bevegelse.

Forskning viser nå at det fasciale systemet kommuniserer 4-5 ganger raskere en nervesystemet! Bindevevet sees ikke lenger bare som den blanke hinnen som danner glidelag mellom muskler og ledd. Det er svært reseptor rikt og benevnes som et fullverdig kommuniserende organsystem.

Ingen muskel i kroppen er overfladisk. Vi har mer enn 650 ulike muskler i kroppen og alle har sin jobb å utføre i hvert eneste skritt vi tar. Når vi kompenserer vil de si at noen muskler er satt ut av spill, mens andre muskler må jobbe overtid for at vi skal kunne bevege oss og utføre vår daglige aktivitet. Kompensasjoner kan oppstå etter skader, traumer men aller mest fra daglige vaner. Som feks. at vi henger på en side av hoften eller vi sitter i samme posisjon på kontoret, dag ut og dag inn. Plastisiteten i fasciaen (bindevevet) former kroppen vår etter de oppgavene vi gir eller ikke gir kroppen. Ved å bli bevisst hvordan vi bruker kroppen i hverdagen, har vi større mulighet å bevisst forme vår egen kropp.

Strukturell Integrering er en flott tilleggsutdanning for terapeuter som utfører fysikalske behandlinger, og for instruktører og trenere. Strukturell Integrering er som en "educational treatment" der terapeut og klient jobber i team. Terapeuten vil lære å kartlegger hvordan den individuelle kroppen har løst bevegelse og kan slik fasilitere de ulike strukturene i kroppen som holder og som hindrer bevegelse.

Det som skjer lokalt i kroppen vil vise seg globalt i bevegelse som gange. I strukturell integrering ser vi først på hva som skjer globalt, før vi legger strategi og jobber med de ulike lokale strukturene. Vi måler igjen etterpå for å se hvordan det lokale arbeidet har påvirket den globale bevegelsen.


På grunnkurset "Anatomy Trains Structure & Function" får du et innblikk i hva Strukturell Bodywork er. Hovedfokuset vårt i dette kurset er å jobbe med det fasciale systemet ( bindevevet) og du lærer teknikker for hvordan du skal jobbe spesifikt i bindevevslagene. Kurset er for deg som vil fordype deg i anatomi og som liker detaljer om bio mekanikk og helhetlig tenking i forhold til kropp og bevegelse.

En helhetlig tankegang som er både logisk for klient og terapeut og som gir gode resultater på så mange forskjellige plan.